Socialitzant la música

alumne bombardiUn dels principals objectius de la Societat Musical d’Algemesí és la difusió de la cultura musical. Per tal d’assolir l’objectiu d’arribar a un major nombre de persones que es puguen beneficiar i gaudir de la música, des de la nostra associació utilitzem diferents estratègies: els concerts de les nostres agrupacions i la seua difusió a les xarxes socials, el projecte educatiu que, amb el suport econòmic de l’Ajuntament d’Algemesí, es desenvolupa al barri del Carrascalet, o les ajudes als estudis musicals per als components de la Banda Simfònica, en són bons exemples.

En aquesta ocasió voldríem aprofundir en parlar del banc d’instruments amb què compta la nostra associació i que s’ha anat creant al llarg dels anys. Gràcies a aquest recurs, es poden contar per centenars els xiquets i xiquetes d’Algemesí que s’han iniciat en la música d’una forma molt accessible per a les seues famílies, doncs no han hagut de fer la despesa de comprar un instrument musical, que en alguns casos són molt costosos. Actualment, més de 150 alumnes de l’Escola de Música JMG es beneficien de forma totalment gratuïta d’aquest banc.

També es beneficien d’aquesta mesura els components de la Banda Simfònica, doncs la Societat Musical s’encarrega de comprar els instruments més peculiars, grans i costosos, tant per al seu ús en les nostres agrupacions, com per a ajudar als músics en els seus estudis professionals, facilitant-los el material i les instal.lacions on estudiar i preparar les seues classes.

Per tal de posar aquest recurs a disposició de tot aquell que estiga interessat a estudiar música, la Societat Musical porta molts anys invertint en instrumental per nodrir el seu banc d’instruments. En els últims anys la despesa dedicada a aquesta partida ha rondat els 15.000 € anuals, una quantitat molt important per a nosaltres que, com ja sabeu, som una associació sense ànim de lucre.