La Societat Musical d’Algemesí celebra en novembre la seua festa gran

Com cada any en arribar novembre, coincidint amb la festivitat de Santa Cecília, la Societat Musical d’Algemesí prepara un grapat d’activitats per festejar la patrona de la música. Destaquen l’entrada oficial dels nous 15 músics a la Banda Simfònica, les primeres audicions del curs de l’Escola de Música JMG, un multitudinari berenar amb moltes sorpreses i l’esperat concert de Santa Cecília el dia 25.

El 17 de novembre a partir de les 17.00h comença un dels actes més emotius i esperats a la gran família de la Societat Musical d’Algemesí: l’entrada dels nous músics a la Banda. Quinze nous membres són els que entraran a formar part enguany d’aquesta agrupació que viu actualment el seu moment d’esplendor, ells i elles són: Karen Aponte de Miguel, Tomás Carrión Calero, Vicent Ramon Castell García, Lucía Castelló Navasquillo, Teresa Castelló Navasquillo, Inés Conti Galán, Paula Dauder Cerveró, Angel Galán Martínez, Bachar Gharbi Aghori, Bea Marrodán Verdeguer, Aure Monje Álvarez, Salva Naval Poblador, Miriam Ortiz Navarro, Toni Sabater Nácher, Pedro Vallet Llorca.

Tota la Banda Simfònica desfilarà el dissabte pels carrers d’Algemesí per a arreplegar els nous músics en sa casa, acudint posteriorment a l’Ajuntament on, en un acte ple de germanor, tindrà lloc l’entrega d’insígnies i diplomes als nous membres.

Sense deixar la Banda, l’altre gran acte programat per a la festivitat de Santa Cecília serà el concert oferit en honor a la patrona el diumenge 25 de novembre a les 11:30h al Teatre Municipal. Aquest any, coincidint amb el dia Internacional de l'eliminació de la Violència vers les dones, la Societat Musical d’Algemesí s’ha unit a una sèrie d’activitats programades per a dignificar la figura de la dona i, a més de la lectura d’un manifest durant el concert, el director artístic Alberto Ferrer ha programat una primera part del concert amb una marcada presència femenina tant en les compositores com en el tema de les obres escollides.

Aquestes seran la Marxa del rei Barbut, de Matilde Salvador Segarra; Cleopatra, d'Amparo Edo Biol i Euterpe (la musa de la Música), de Ferrer Ferran, on actuarà com a flauta solista el músic Guillem Vila Borràs.

La segona part del concert serà un monogràfic del compositor francés Camille Saint-Saëns, on s'interpretarà el Concert de cello No 1 en La m, Op 33 amb Marc Nàcher Chinesta com a cello solista, i l'obra Orient et Occident. Esteu tots convidats a acompanyar-nos en aquest concert.