La Banda Simfònica d’Algemesí, una agrupació amb un alt nivell musical

musics desembre21Els últims anys el nivell musical de la Banda Simfònica s’ha vist augmentat significativament. Açò es deu a la important tasca d’equip que el director Alberto Ferrer realitza setmana a setmana, però sobretot al nivell individual dels músics, que ha crescut de forma exponencial els últims anys.

Tots els integrants de la Banda Simfònica cursen els estudis elementals de música a l’Escola “José Moreno Gans”, però en acabar aquesta etapa hi ha un bon grapat que tria seguir el camí professional de la música. Hui en dia el 35% dels membres de la Banda Simfònica ha cursat estudis intermedis de música i el 15% estudis superiors. Seguir aquest camí no és gens fàcil, doncs són deu anys d’estudi que els joves han de compaginar amb l’educació obligatòria i molts també amb estudis universitaris. Però aquesta professionalització dels músics repercuteix de forma directa i molt positiva en el nivell musical de la Banda Simfònica.

Per a nosaltres és un orgull poder dir que aquest curs 2021/2022, cinc membres de la Societat Musical han superat les proves d’accés per a cursar estudis superiors als conservatoris de València i Castelló, que se sumen als companys que ja estan estudiant en altres centres espanyols, i fins i tot, europeus. Tampoc ens oblidem dels professionals que tenim repartits per tota la geografia espanyola, que cada dia en són més, i han aconseguit fer-se un lloquet en el difícil món de la música. Ells i elles saben que la Societat Musical d’Algemesí sempre serà casa seua i la Banda Simfònica la seua família.