La Banda Simfònica d’Algemesí es retroba amb el públic

Concert de Primavera 2021L’agrupació va oferir un concert el passat 10 d’abril a la plaça del Pla, on va interpretar un repertori de pasdobles valencians per a unes 250 persones al públic.

El concert, previst inicialment per a març però que va ser ajornat degut a les restriccions per la pandèmia, pretenia ser un homenatge a les Falles i totes les festes que no s’han pogut celebrar en aquest any, i va suposar el retrobament dels músics algemesinencs amb el seu estimat públic després de més d’un any.

Les vora 250 persones que van assistir com a públic pogueren gaudir d’una agradable vesprada de pasdobles fallers i festers, entre els que es poden destacar des dels més tradicionals com “Valencianeta” o “L’entrà de la Murta”, i d’altres més moderns com “Música i vinos” o “El brujo”. També es va interpretar el pasdoble “Mercedes Claumarchirant”, de qui vam tindre l’honor de comptar amb el seu compositor, Juan Bautista González Martínez, entre el públic.

El concert, que va estar conduït per la Fallera Major de la ciutat, Inés Puigvert, va ser un èxit tant per als músics com per al públic assistent, que va gaudir amb les interpretacions dels músics algemesinencs respectant en tot moment les mesures i distàncies de seguretat.

Tot i fer un any que no s’havia pogut oferir un concert amb públic presencial, la Banda Simfònica d’Algemesí no ha cessat la seua activitat els últims mesos i ha realitzat fins a tres concerts a porta tancada, enregistrant-los en vídeo i emetent-los a les seues xarxes socials i BercaTV. Un exemple més de resiliència i superació per part d’una Societat Musical que ha sigut declarada recentment, junt amb la resta de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Inmaterial.