Concert de Santa Cecília 2020

Santa Cecília 2020El diumenge 10 de gener a les 19.00h s’emetrà el Concert de Santa Cecília en BercaTV i les xarxes socials de la Societat Musical d’Algemesí. Degut a la situació actual, el concert va ser enregistrat i es va celebrar sense públic.

El concert, que s’havia d’haver celebrat el passat 29 de novembre posant fi a les celebracions de Santa Cecília 2020, va haver de ser ajornat i finalment es va poder realitzar, a porta tancada i sense públic, el 20 de desembre. Com ja va passar als concerts de la Nit del Retorn i de Pasdobles, va ser gravat i serà emés a través de BercaTV i els canals de YouTube i Facebook de la SMA aquest diumenge 10 de gener a les 19h perquè tots puguen gaudir-lo de forma còmoda i segura des de casa. 

Com és tradicional en el concert de Santa Cecília, els músics de la Banda Simfònica d'Algemesí tindran el plaer d'acompanyar a 4 dels seus companys que enguany actuaran com a solistes. Seran Elisa Marrodán Verdeguer i Marc Nàcher Chinesta, que interpretaran junts el Concert per a dos violoncels d'Antonio Vivaldi; Josep Algarra Simó, que ha elegit el Concert per a trompeta d'Alexander Arutiunian; i David Jurado Garrigós que ha triat per a l'ocasió el II Concert per a Clarinet d'Óscar Navarro.

Completen el programa del concert dues obres del compositor romàntic Ludwig van Beethoven, del qual es celebrava en 2020 el 250 aniversari del seu naixement. Les obres elegides pel director de la Banda, Alberto Ferrer Martínez, són la marxa WoO 20 "Zapfenstreich", composta originalment per a banda i transcrita per a instrumentació de banda moderna per C. Chiani i l'arranjament de Rafa Vizcaino de la Quinta Simfonia junt amb el Mambo 5 de Pérez Prado, una mescla del clàssic de Beethoven amb música llatina que posarà el punt final a esta celebració atípica de Santa Cecília.