Una Societat Musical amb molt de cor

coral 2023 webEl Cor Santa Cecília naix a finals del passat segle al si de la Societat Musical d'Algemesí, però no és fins al 2018 quan comença a agafar impuls i destacar com a agrupació consolidada. Al voltant d'una vintena de coralistes assagen dues vegades per setmana de la mà del seu director, Dani Gallego, per preparar les diferents actuacions que ofereixen a la seua agenda anual que, a poc a poc, va agafant més protagonisme.

Va destacar molt gratament la seua actuació a l'espectacle "Els Miserables en concert" junt amb el Cor Cabanilles de la Schola Cantorum, així com la seua participació al XIII Festival Solidari de Nadales "A Betlem anem" i les actuacions a les diferents audicions que organitza l'Escola de Música JMG. Ara, estan preparant un seguit de concerts que omplirà de música vocal diferents espais del nostre poble i altres localitats veïnes.

El dissabte 1 de juliol participaran a un recital coral organitzat a Cullera, i després actuaran al cicle de concerts organitzat per la FECOCOVA (Federació de Cors de la Comunitat Valenciana) a Favara, a Algemesí i a Sueca. En juliol oferiran un concert dins la campanya "València és música", i al mes d'octubre, formaran part de la XX Campanya de Concerts d'Intercanvis promoguda per la FSMCV oferint actuacions a Guadassuar i a la nostra localitat.

La Societat Musical d'Algemesí ha acollit amb entusiasme el creixement i l'èxit del Cor Santa Cecília, que compta amb un repertori variat que inclou peces clàssiques, música coral contemporània i altres temes populars. Són una agrupació musical jove però amb molt de cor, que demostren el valor transformador de la música i aconsegueixen captivar el públic amb les seues interpretacions on sempre tenen alguna sorpresa per oferir.