La Societat Musical d’Algemesí becarà a alumnes de la Fundació Alberto Tortajada

beques alberto tortajadaUn dels principals objectius de la Societat Musical d’Algemesí és treballar per la difusió i promoció de la cultura musical a la nostra localitat. En aquesta ocasió, s’ha volgut fer un pas més enllà i contribuir a la formació musical de xiquets i xiquetes que, d’altra manera, tindrien molt complicat l’accés a ella.

Aprofitant l’audició benèfica que realitzarà este any l’Escola de Música JMG a favor de la fundació Alberto Tortajada "El cabal del pobre", es presentarà un nou projecte de col·laboració entre les dues entitats on la Societat Musical d'Algemesí becarà a huit xiquets i xiquetes proposats per la Fundació Alberto Tortajada per a estudiar música de forma totalment gratuïta a l'Escola JMG. Aquest nombre d'alumnes podrà anar creixent a mesura que passen els cursos, arribant fins a 18 alumnes becats. D’aquesta manera, els alumnes podran disfrutar d’una educació musical de qualitat i desenvolupar el seu talent en un ambient adequat amb professorat especialitzat.

El president de la Societat Musical d’Algemesí ha exposat que “per a nosaltres és molt important fomentar l’amor per la música i fer-la accessible a tots els ciutadans d’Algemesí, especialment a xiquets i joves. La música és un art universal que deu estar a l’abast de tots, i estem molt contents de poder contribuir a que estos xiquets i xiquetes puguen estudiar música i desenvolupar el seu talent en la nostra escola. Esta iniciativa demostra el nostre compromís amb l’educació musical i esperem que inspire a altres organitzacions a seguir el nostre exemple”.

El projecte d'audicions solidàries va nàixer el curs 2014/2015 amb l'objectiu de donar a conéixer a alumnes i famílies diferents entitats que es dediquen a millorar la nostra societat, creant així consciència entre els més joves i fomentant valors tan importants com la solidaritat i l'altruisme. Adisalge, Algemesí Solidari, Refugia'l, Els Amics de la Provi, Dahak La Ribera i la Fundació Limne, han sigut les entitats amb les quals hem col·laborat compartint experiències i activitats a les edicions anteriors, sempre posant punt final a aquests intercanvis amb una audició benèfica.

En aquesta ocasió hem escollit la Fundació “Alberto Tortajada”, una entitat històrica del nostre poble, nascuda el 1916, després de la defunció de l'intel·lectual i filàntrop d'Algemesí, qui va deixar la seua herència per als veïns més desfavorits del poble, i que avui continua amb la seua labor educativa i de caritat. L’audició benèfica tindrà lloc el pròxim dijous 23 de març a les 18.30h al Teatre Municipal, i tots els beneficis de la venda d’entrades seran donats a la Fundació perquè puguen seguir treballant en la seua causa social.

Esperem que aquesta iniciativa tinga bona acollida i un llarg recorregut.