'Concert d'Hivern' de la Banda Simfònica d'Algemesí al Teatre Municipal

El proper diumenge 2 de març, la Banda Simfònica d'Algemesí oferirà el "Concert d'Hivern" a les 19 hores al Teatre Municipal amb obres de Beethoven, De Meij i César Cano.


Els músics integrants de la banda dirigits pel seu director Alberto Ferrer Martínez iniciaran la primera part amb l'obra Concierto para piano nº 5 "Emperador" acompanyant a la pianista Renata Casero. Aquest concert va ser l'últim que va composar Ludwing van Beethoven per a piano, entre 1809 i 1811 i està dedicat a qui fou el seu protector, l'arxiduc Rodolf d'Àustria.

En la segona part serà l'hora d'escoltar l'obra "Mondriana" del compositor valencià César Cano; gran repte interpretatiu i de treball tant del director com dels músics algemesinencs que portem més de tres mesos preparant aquest concert. La composició fou un encàrrec de la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana per al Certamen Internacional de Bandes "Ciutat de València" l'any 1988. El títol de l'obra fa referència a la figura del pintor holandès Piet Mondrian, principal exponent del neo-plasticisme. L'obra està plena d'elements rítmics primaris i melodies expressives que són el testimoni de l'emocionant contrast entre l'abstracció intel•lectual i la vivència immediata de la realitat.

Tancarà el concert la peça "Extreme Beethoven" de Johan de Meij. Segons el propi autor de l'obra, el que ha fet és a jugar amb la peça clàssica, tocar-la en la seua forma original i després reinterpretar-la, sempre amb respecte i admiració cap a la figura de Beethoven. En la composició es poden distingir fragments del concert per a piano nº 5 (el mateix que serà interpretat en la primera part del concert) i passatges de les nou simfonies de Beethoven, l'obertura Egmont, la Sonata "Claro de Luna", "Para Elisa" i el concert per a piano nº 2.

 

Al concert a més de les primeres autoritat locals ha confirmat la seua assistència el compositor César Cano Forrat.


José Vicente Girbés Gomis

Algemesí