Concert de la Mare de Déu 2011

La banda simfònica de la Societat Musical d'Algemesí oferirà com ja ve sent tradicional el Concert de Festes de la Mare de Déu de la Salut el proper dimarts 6 de setembre a les 23:15 hores a la Plaça Major de la localitat.

Enguany aquest concert serà l'acte central dels molts que es celebraran dintre de la programació del cent-setanta-cinc aniversari de la banda de música d'Algemesí i en el seu programa s'ha volgut fer especial homenatge als compositors valencians arraigats a la nostra ciutat i a la banda de música.


Així en la primera part s'interpretaran "La Marxa del Centenari" i "Rituals i dances d'Algemesí" d'Amando Blanquer Ponsoda, alcoià de naixement però amb arrels algemesinenques, doncs des de l'any 1981 fins l'any 1989 fou el director de la banda de música i a més l'any 2002 l'ajuntament d'Algemesí li va concedir el Guardó d'Honor de la Ciutat. També és un homenatge del nostre director actual que tingué a Amando Blanquer com a professor d'orquestració i composició en la seua carrera musical.

En la segona part les obres elegides són "Tocata en Do" de Joan Batptista Cabanilles, com a homenatge en la celebració del III Centanari de la seua mort. "Danzas Alicantinas" del compositor i director algemesinenc i també Guardó d'Honor de l'ajuntament d'Algemesí l'any 2002 Bernardo Adam Ferrero. El concert acabarà amb l'obra "Danzón nº 2" d'Arturo Márquez".

A aquest acte a més de les autoritats locals, membres de la Federació de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana, han confirmat la seua assistència Mayte Blanquer, filla d'Amando Blanquer i el propi Bernardo Adam Ferrero.

 

I Part
Marxa del Centenari

Rituals i dances d’Algemesí
   I. Obertura
   II. Canzona
   III. La muixeranga (tema i variacions)
       a) Passeig
       b) L’alta
       c) La Font
       d) L’enterro
   IV. Final

Amando Blanquer i Ponsoda

Amando Blanquer i Ponsoda

II Part
Tocata en Do

Danzas Alicantinas
   I. Ja t'en has anat (Cocentaina)
   II. Ball de velles (Tibi)
   III. Duérmete mi niña (Beniarda)
   IV. Una huela i un huelo (Vergel)
   V. Ball de l'espill i jota dels castelluts (Ibi-Castalla)

Danzón nº 2
Joan Baptista Cabanilles

Bernardo Adam Ferrero


Arturo Márquez
Director: Alberto Ferrer i Martínez

 

mare deu 11