Al mal temps, bona música

La difícil situació en què ens trobem tots també ha afectat la Societat Musical d’Algemesí, incloent la Banda Simfònica i l’Escola de Música JMG, però fent gala de l’extraordinària capacitat d’adaptació i utilitzant grans dosis d’imaginació hem reaccionat i adaptat les nostres activitats als temps que corren.

L’engranatge de l’Escola de Música JMG es va posar en marxa des del primer minut que es van adoptar les mesures de prevenció, i tant l’equip directiu com el professorat dissenyaren mètodes per poder seguir oferint als alumnes de música classes de forma continuada. Cal destacar les diferències amb les classes habituals de les escoles, on una videoconferència amb els alumnes pot ser suficient: en el nostre cas, les classes individuals amb els alumnes d’instrument suposaven un xicotet repte donats els constants comentaris i observacions que ha de fer el professorat. A més, els professors de solfeig i teoria estan elaborant vídeos que els alumnes poden veure tantes vegades com vulguen i així realitzar i practicar els exercicis del temari. Tota una experiència que famílies i alumnat han valorat molt positivament.

Agrupacions com la Coral Infantil s’han volgut sumar a l’exitós format dels vídeos simultanis i una vintena d’alumnes de les classes de cant han realitzat, gravant-se cadascú des de sa casa i seguint les pautes del seu director, un vídeo de la cançó “Oye, are you listening?”. Exercicis que a més de desenvolupar el sentit musical de l’alumnat ajuden a fer que els més menuts es troben realitzats i entretinguts aquestos dies de quarantena.

D’altra banda, el dia 19 de març els músics algemesinencs s’uniren a la iniciativa #FestivalDelsBalcons, una proposta que va sorgir a les xarxes socials i que consistia en eixir al balcó a les 12.00h per a interpretar, cadascú des de sa casa, els pasdobles Paquito el Chocolatero i Amparito Roca. El resultat va ser molt bonic i emotiu, una forma de mostrar la unió entre els músics i amenitzar el confinament dels veïns. El resultat d’aquesta iniciativa el podeu trobar a les xarxes socials de la Societat Musical d’Algemesí, on els vídeos acumulen més de 60.000 reproduccions i estan sent visionats a tota Espanya i fins i tot de l’estranger.

{youtube}hTE1nZjzjg0{/youtube}

{youtube}dhO02stFh8Q{/youtube}