La Banda Simfònica d’Algemesí estrena dues obres en el concert de la Mare de Déu de la Salut

El proper divendres 6 de setembre a les 23,15 hores a la Plaça Major d'Algemesí la Banda Simfònica "Sta. Cecília" d'Algemesí marcarà un any més l'inici de la Nit del Retorn dintre de les festes patronals de la Mare de Déu de la Salut, declarades Patrimoni Cultural Inmaterial de la Humanitat-UNESCO amb el concert que al llarg d'aquests últims mesos han estan preparant tant els músics com el seu director i la Junta Directiva.


En la primera part del concert s'interpretaran obres relacionades amb la cultura de la nostra Comunitat i el folklore d'Algemesí.

"Bous d'Algemesí" d'Antonio Giménez i "Rapsòdia valenciana" de Manuel Penella donaran pas a dues estrenes absolutes: "Cant a la Muixeranga" d'Antonio Giménez, que comptarà amb la participació de la Muixeranga d'Algemesí en la celebració dels 40 anys de la seua recuperació, els cantants Anna Albelda i Pepe Martínez i Xavier Richart a la dolçaina i " 3 balls algemesinencs" de Guillem Ramiro, amb la col•laboració de BERCA Grup de danses d'Algemesí; composta per tres moviments: "Valencianes", "Bolero Perdut" i "Jota la Cebera"

Per completar el concert el director Alberto Ferrer Martínez ha programat per a la segona part "Vaudeville Suite" de Pi Scheffer, i "Libertadores" d'Òscar Navarro.

Al concert s'espera l'assistència de les primeres autoritats locals, membres de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i representants de diferents associacions i col.lectius culturals del poble.

José Vicente Girbés Gomis
Algemesí

 

PRIMERA PART

- Bous d'Algemesí ................................... Antonio Giménez

- Cant a la Muixeranga* .......................... Antonio Giménez

- Rapsòdia valenciana ..............................Manuel Penella

- 3 Balls algemesinencs* ..........................Guillem Ramiro
             · Valencianes
             · Bolero Perdut
             · La Cebera


SEGONA PART

- Vaudeville Suite ................................... Pi Scheffer
             · Overture and Beginners
             · Gypsy Scene
             · Fashionable Five
             · Burleske
             · Knockabout Act and Finale

- Libertadores ......................................... Òscar Navarro

*EstrenaDirector: Alberto Ferrer Martínez